Vi är på banan igen! Och den som påstår att det var tredje advent för flera dagar sedan får en smäll.
Dom senaste Holiday Countdown-drinkarna har handlat mycket om rom, men alldeles för lite om tiki. Med Turkey Legs gör vi om och gör rätt. Här hittar man bara två centiliter rom och ändå är glaset fullt av tikiestetik. Den mustiga Cruzan Black Strap, kryddpepparlikör och några rejäla stänk aromatiska bitters gör Turkey Legs till en djup och intensiv longdrink packad med smaker som hör säsongen till. Och det behöver i varje fall jag som inte riktigt känner att det är julafton om mindre än en vecka.
Ingredienserna kan verka lite obskyra, men det kompenserar Turkey Legs med att vara en drink som är simpel i uppbyggnad. Det behövs inte mer utrustning än ett glas och en lång sked att röra med. Dessutom är måtten enkla och kan blandas som en större sats om man har många gäster.
Angående kopplingen till kalkoner: Jag har ingen aning.
Turkey Legs
4 cl brandy
3 cl pimento dram
2 cl Cruzan Black Strap
2 cl limejuice
2 cl honungslag
4 stänk Peychaud's Bitters
Blanda allt utom bitters i ett collinsglas. Fyll upp med krossad is och rör om kraftigt tills frost bildats utanpå glaset. Toppa med Peychaud's Bitters och garnera med mynta.
(Recept från New York Times Cooking.)
Ingredienserna kan verka lite obskyra, men det kompenserar Turkey Legs med att vara en drink som är simpel i uppbyggnad. Det behövs inte mer utrustning än ett glas och en lång sked att röra med. Dessutom är måtten enkla och kan blandas som en större sats om man har många gäster.
Angående kopplingen till kalkoner: Jag har ingen aning.
Turkey Legs
4 cl brandy
3 cl pimento dram
2 cl Cruzan Black Strap
2 cl limejuice
2 cl honungslag
4 stänk Peychaud's Bitters
Blanda allt utom bitters i ett collinsglas. Fyll upp med krossad is och rör om kraftigt tills frost bildats utanpå glaset. Toppa med Peychaud's Bitters och garnera med mynta.
(Recept från New York Times Cooking.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar