Söndagens cocktail för vår Tiki Holiday Countdown blev inte av. Det är inte så att den helt uteblir, men den är lite försenad. Jag önskar jag kunde skylla på julstress och storslagna paketinslagningar som upptar all tid, men faktum är att det bara handlar om dålig planering. Och med den klena ursäkten skakar vi upp en julparfymerad bitterdrink som pausmusik!
Saffranssyrup
1 dl socker
1 dl vatten
en nypa saffran
Koka upp samtliga ingredienser under omrörning tills sockret löst sig. Ta bort från värmen och låt svalna under lock. Låt sockerlagen dra i kylskåp under natten. Sila och häll upp i en ren glasburk. Förvara kallt i ca 2 veckor.
Saffron Sour6 cl Fernet Branca
3 cl saffranssyrup
3 cl limejuice
2 cl äggvita
Skaka första allt utan is för att bygga upp ett skum och sedan som vanligt med is. Dubbelsila ner i ett kylt cocktailglas.
(Recept från Imbibe Unfiltered.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar