2017-11-29

Big BaboonI vintras fick jag en flaska rom av två vänner som kom hem från Thailand. Och med halva Sveriges favoritcharter som inspiration gjorde jag i slutet av oktoberen orgeat av cashewnötter och komponerade en tikiinspirerad drink med har enkla mått och en härligt sydostasiatisk smakprofil. Det är faktiskt en av mina bästa originaldrinkar. Big Baboon är min perfekta sorti.
För nu är det dags att säga tack och hej. Efter flera år online har jag bestämt mig för att lägga ner Kitchen Shamanism. Jag lägger inte längre  tillräckligt med hjärta i projektet för att det ska vara värt tiden och pengarna det kostar. Hälsoskäl finns också bakom beslutet. Det är som när jag fotograferar drinkarna - utanför den fina bilden är det antagligen jävligt stökigt.
Men det är verkligen inte utan vemod och nästan ett litet snyft som jag skriver mitt sista blogginlägg. Jag har haft väldigt roligt dom drygt fyra år som Kitchen Shamanism funnits och utvecklat en helt annan förståelse för smaker och hur dom verkar tillsammans. Mixology Monday var en särskilt kul utmaning så länge det varade. Arbetet med att arrangera och fotografera drinkar i passande sammanhang kommer också vara djupt saknat - hur kaotiskt det än har varit. 
Tack till den lilla trogna skara som följt mig under en längre tid och tack till varje sporadisk besökare genom åren. Vi hörs!
/Robin


Big Baboon

6 cl Sang Som Special Rum
2 cl Giffard Banane du Bresil
2 cl limejuice
2 cl casheworgeat
2 stänk Regan's No. 6

Skaka med iskuber och sila över krossad is i ett dubbelt rocksglas. Garnera med mynta.

(Eget recept.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...