2017-05-31

Kelimutu



Bataviaarrak är inte så jävla gott. Det har jag sagt förut. En eller två centliter ger en intressant accent till en drink, men i större mängd tycker jag alltid det smakar lite unket. 
Men det kanske är en sak att öva på. Har någon verkligen blivit kär i tequila, rhum agricole eller Fernet Branca på första försöket? Så när jag såg Kelimutu på Cocktail Virgin Slut-bloggen tänkte jag att den kanske kunde få mig att omvärdera arrak.
För egentligen är drinken från Boston en en frisk och fräsch daiquiri på ingredienser jag uppskattar. Och det finns en viss funky svårplacerad smak i den, men det är just det här friska och fräscha som väger upp det och resultatet blir... jävla gott faktiskt. Så jo, ja kan nog tänka mig att ge arrak en ärlig chans nu.
Sedan jag köpte min arrak har Faciles lilla flaska bytt både namn och, tack och lov, utseende. Nu heter den Ostindia 1733 Arrak och har ett mindre Comic Sans-igt typsnitt och inte samma nyans som Donald Trumps underlagskräm.


Kelimutu

4½ cl Bataviaarrak
2½ cl limejuice
1½ cl passionfruktsyrup
1½ tsk kanelsyrup
1 stänk Angostura Bitters

Skaka med is och sila ner i ett kylt cocktailglas.

(Recept från Cocktail Virgin Slut.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...