Åh, ska vi baka?, kanske man tänker när man ser ingrediensuppsättningen till vår tredje adventsdrink. Men nej, även om komponenterna säkert skulle kunna utgöra en mäktig dessert så ska vi faktiskt dricka dom.
Don the Beachcomber's Hot Tiger's Milk är en heting som befinner sig i någonstans mellan hot buttered rum och en Piña Colada. Och det är en tvåstegsdrink, så vi tar oss direkt an den första etappen.
Tiger's Milk batter
3 cl Coco Lopez Cream of Coconut
2 tsk osaltat smör
2 tsk klöverhonung
Blanda i valfritt kärl och vispa till en krämig massa.
Blandningen räcker till tio drinkar. Och det är bra, för du kommer vilja ha fler av denna silkeslena tikivärmare.
Hot Tiger's Milk
5 cl kubansk guldrom
3 tsk Tiger's Milk batter
3 kryddnejlikor
en strimma apelsinskal
12 cl kokande vatten
Blanda rom, Tiger's Milk batter, kryddnejlikor och apelsinskal i en förvärmd mugg. Slå över kokande vatten och rör om ordentligt.
(Recept från Sippin' Safari, Jeff Berry, 2007.)
Tiger's Milk batter
3 cl Coco Lopez Cream of Coconut
2 tsk osaltat smör
2 tsk klöverhonung
Blanda i valfritt kärl och vispa till en krämig massa.
Blandningen räcker till tio drinkar. Och det är bra, för du kommer vilja ha fler av denna silkeslena tikivärmare.
Hot Tiger's Milk
5 cl kubansk guldrom
3 tsk Tiger's Milk batter
3 kryddnejlikor
en strimma apelsinskal
12 cl kokande vatten
Blanda rom, Tiger's Milk batter, kryddnejlikor och apelsinskal i en förvärmd mugg. Slå över kokande vatten och rör om ordentligt.
(Recept från Sippin' Safari, Jeff Berry, 2007.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar