Jag kan ju inte tala för någon annan, men personligen har jag inte precis badat i vodkadrinkar under den gångna sommaren och det har antagligen med det miserabla vädret att göra. Man dricker inte drinkar med vodka för karaktärens skull, utan för att dom är lätta och uppfriskande. Få saker slår en iskall Harvey Wallbanger när solen fläskar på, men med en medeltemperatur på typ 13 grader fick vodkan stå och samla damm.
Men ibland hände det. Som till exempel dagen vi testade Hawaiian Sunset som jag hittade i Sippin' Safari. Drinken härstammar från Aku-Aku Restaurant i Las Vegas på 60-talet och är en typisk vodkacocktail som handlar om sött och surt och är tjusig att titta på. Ändå är smakprofilen ovanligt naken för en vodkabaserad drink. Vi får citrus, en hint av mandel och ganska mycket styrka. Det går inte att kalla Hawaiian Sunset spännande på något vis, men till skillnad från allt för många andra vodkablandningar är den rakt på sak utan krusiduller och det måste den få lite cred för.
Hawaiian Sunset
Hawaiian Sunset
6 cl vodka
2 cl limejuice
2 cl citronjuice
2 cl orgeat
1½ tsk grenadine
Skaka med is och sila upp i ett kylt cocktailglas.
(Recept från Sippin' Safari, Jeff Berry, 2007.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar