2013-12-01

Tiki Holiday Countdown: Caffè Mojito

  1:a advent och nu är det allvar. Julen börjar här.
 Som stående söndagsinslag under december kommer Kitchen Shamanism presentera en juldrink med tikifeeling. Eftersom att säsongen bara ligger i startgroparna tänkte jag vara lite återhållsam och börja med en cocktail som inte skriker GOD JUL men som ändå ger en hint om vad som ska komma. 
  En mojito är kanske för folklig för att vara tiki, men genom att att byta ut ljus rom mot en mörk och tillsätta kaffe och lite glögg blir smakerna mustiga och spännande samtidigt som man känner sig trygg med den välbekanta basen av mynta och lime.
   Redo för julracet 2013? On your marks...









Caffè Mojito

5-7 myntablad
1  lime
1½ tsk rårörsocker
4 cl mörk rom
3 cl kall espresso
en skvätt chili- och chokladglögg

Skär limen i mindre bitar och muddla i glaset tillsammans med socker, mynta och rom. Fyll till häften med krossad is och häll över espresson. Fyll upp med mer is och toppa med en rejäl skvätt glögg. Garnera med mynta och en kanelstång. 

(Recept från A Mountain of Crushed Ice.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...