2014-07-03

Kentucky Buck


Det verkar gå lätt inflation i jordgubbar och bourbon just nu. Kanske med betoning på "lätt" men då och då snubblar man över något nytt recept med dessa ingredienser till grund. Och det är bra! För möjligen kan just den kombon skynda på den amerikanska whiskeyns landvinningar i Sverige. 
Kentucky Buck är skapad av den San Francisco-baserade bartendern Erick Castro och har blivit så populär att Imbibe Magazine listat den som en av tio moderna klassiker. Det gör dom med all rätt. Kentucky Buck är en somrig och välbalanserad cooler där ingen smak överskuggar den andra. Den enkel att göra, ännu enklare att dricka och borde kunna attrahera även dom värsta av bourbonskeptiker. 
Förresten... Ginger beer var mycket riktigt ett slags öl en gång i tiden men säljs idag som en ingefärskryddad läsk. Pepprigheten varierar mellan olika märken, men den är alltid tyngre och starkare än ginger ale som inte är en lämplig ersättare för sin storebror i drinkar på mörk spritbas. Man ser allt oftare ginger beer i vanliga livsmedelsaffärer, och om den inte finns där så kolla på Systembolagets alkoholfria hylla för en gångs skull.


Kentucky Buck

1 jordgubbe (storlek meduim)
6 cl bourbon
2 cl citronjuice
1½ cl sockerlag
2 stänk Angostura Bitters
Ginger beer

Muddla jordgubben i en shaker och tillsätt resten av ingredienserna utom ginger beer. Fyll med is och skaka. Dubbelsila över iskuber i ett collinsglas. Fyll upp med ginger beer och garnera med en citronskiva. 

(Recept från Imbibe Unfiltered.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...