2014-07-18

Singapore Sling

















Singapore Sling är en av dom där drinkarna som har återuppfunnit sig själv gång på gång på gång. Det begav sig på Raffles Hotel i Singapore för ungefär hundra och troligtvis hette drinken bara Gin Sling i barndomen. Sedan dess har det gått ett helt sekel av olika recept och inget är det andra likt. Tidiga artiklar kan beskriva en vanlig Collins med körsbärsbrandy och recept från 80-talet återger en alltigenom onaturlig blandning på sour mix och grenadine. 
Hur försäkrar man sig om att man blandar en äkta Singapore Sling? Egentligen är det lite omöjligt. Talespersoner från Raffles Hotel har till och med erkänt att det inte finns något autentiskt originalrecept kvar. Inkarnationen som serveras på hotellet idag har däremot hållit sig stadig sedan 70-talet och med cirka 40 år på nacken kan man nog enas om att det är så en Singapore Sling bör smaka, även om den är en kraftig modifiering av tidigare upplagor. Och det är faktiskt en riktigt bra drink.
Gin är underrepresenterat i tropiska drinkar och blir i sin torrhet ett fint bryt i en sån här fruktig historia. 70-talsreceptet har ett rejält påslag ananas, men det känns dumt att dränka sin Singapore Sling i juice. Det är inga skräplikörer som används och att inte låta dom lysa igenom är slöseri med pengar. Det är cocktailförfattaren Ted Haighs förbättring vi blandar här. Den innehåller lite mer gin och Cherry Heering, och betydligt mindre ananasjuice, men uppsättningen ingredienser ska vara densamma som på Raffles Hotel.


Singapore Sling

6 cl gin
6 cl ananasjuice
2½ cl limejuice
2 cl Cherry Heering
1 cl Cointreau
1 cl Bénédictine
1 cl grenadine
1 stänk Angostura Bitters
3 cl sodavatten

Skaka alla ingredienser, utom sodavattnet, med is och sila över iskuber i ett highballglas. Toppa med sodavatten. Singapore Sling garneras traditionellt med med ananas och ett rött cocktailbär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...