Vem är Kafka?

Pseudonymen Kafka Latte uppstod under en bussresa till Kalmar när jag var tvungen att skapa ett Googlekonto för att ladda ner Betapet till min då nya smartphone och på den vägen har den följt med in i bloggosfären. Egentligen heter jag Robin. Jag har en sambo och två katter och är i skrivande stund 30 år gammal. Jag uppskattar en god zombiefilm eller spaghettiwestern och jag tar hawaiiskjortor på allvar. Varför jag började blanda drinkar och hur det blev en blogg av det finns att läsa i det allra första inlägget.

Kitchen Shamanism

Det är ett lite missvisande namn, jag vet, och antyder att bloggen skulle handla om matlagning. Det gör den inte. Men det är i köket, på diskbänken, som det händer. Vi har inte och kommer aldrig att ha någon hemmabar - åtminstone inte förrän den dagen vi även har en riktig trädgård. Shamanism kommer av att min sambo sa något om häxdoktor någon gång när jag stod och gjorde hopkok vid spisen. 
Bloggen har ainte något direkt manifest. Jag gör egna drinkar, jag gör andras drinkar och jag gör drinkar av okänt ursprung. Exotiska romdrinkar kommer dock alltid ges lite extra utrymme. Jag är ingen bartender och jag har långt kvar innan jag skulle kunna kröna mig själv som mixolog, men jag tror på det fina hantverket, vikten av att välja ingredienser med omsorg och att blanda utan genvägar. Å andra sidan är jag inte rädd för att experimentera med ingredienser med lite mer tveksamt rykte och försöka sätta dom i ett nytt kreativt sammanhang. Jag räds inte heller för små färgglada plastsvärd och pappersparaplyer, utan jag tycker dom är utmärkta stämningshöjare vid rätt tillfälle.
Den här emellanåt svajiga seglatsen startade i Captain Morgans hamn och har redan nått en bit ut till havs. Det kommer gå fel på vägen ibland. Jag publicerar inte egna recept jag inte själv är nöjd med, men det betyder inte att alla drinkarna på bloggen nödvändigtvis är fulländade. Kommentarer, tips, erfarenhetsutbyte eller ren vrede välkomnas varmt.


Cocktails med klichéer

Det är oftast där dom uppstår. I nötta klyschor, musik, gamla filmer, gulnade fotografier och naturböcker. Vi vill gärna att en cocktail ska smaka som vi tänker att en tid och en plats borde smaka. En romstinn tikidrink tar dig på en stormig sjöresa genom Karibiska övärlden och i nästa stund kör du bil genom rurala inlandsamerika med en bourboncocktail i handen. Säsong och högtider spelar också en viktig roll. Och vid sidan av detta finns det så klart drinkar som bara uppkommer ur ingenting.

1 kommentar:

  1. Snyggt, imponerad! Bra skrivet och skön läsning, även i "det allra första inlägget". / Daniel

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...