2013-12-22

Tiki Holiday Countdown: The Bum Rudder

  Det är 4:e och sista advent och vi är nästan i mål. Den avslutande drinken i vår söndagsserie är ännu en varm och välgörande sådan med stora julsmaker. The Bum Rudder är en skapelse från Colonel Tiki och kan ses som en Turning Torso-upplaga av Hot Buttered Rum. Originalreceptet följdes av en kod för extrapriser på B.G. Reynolds' Syrups som saluför flera av ingredienserna. Inget ont sagt om sådana helfabrikat, men det mesta kan man ju faktiskt koka ihop själv och så även till denna drink.
   Men vad i hela världen är då Don's Spices #2? Jo, enligt legenden var ingredienserna Donn Beachs restauranger så hemliga att dom blott stod numrerade i baren för att minimera spridning av företagsshemligheter. Idag är det dock skaplig känt att man får till en Spices #2 genom att blanda lika delar vaniljsyrup och Pimento dram.
  The Bum Rudder kräver alltså lite förberedelser. Men julstök är pyssligt och tar tid, så varför göra undantag för dryckerna om det blir ett fint resultat? Det är svårt att misslyckas med den här och man får flera välbekanta julsmaker koncentrerade i en enda het cocktail. Japp, inklusive kokosfettet.


The Bum Rudder

5 cl mörk rom (Gosling's Black Seal i detta fall)
1½ cl falernum
1½ cl kanelsyrup
1½ cl Don's Spices #2
1 tsk kokosfett
1 stänk Angostura Bitters
12 cl het äppelcider

Värm upp äppelcidern utan att den kokar. Blanda övriga ingredienser i mugg eller värmetåligt glas. Slå över den varma cidern och garnera med apelsinskal och en kanelstång.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...