2013-12-07

Julpeppet!

  Lagom till första snön blir det påtagligt att julen börjat snurra. Pyntet och piffet befinner sig visserligen fortfarande i ett smärre kaos där det enda som verkar självklart är att man har julgardinerna i fönstret. Resten ligger i en hög eller flyttar runt i lägenheten och försöker hitta sin perfekta uppställning. Trots oordningen börjar stämningen kännas rätt och vad Sörmlands sämsta handstil vill förmedla är att jag har en säsongsbetonad spellista på Spotify för den som är sugen på att fira lite indiejul.
  I cirka ett decennium hyste jag ett starkt ogillande mot julen och såg det bara som en långdragen period av masspsykos och tvångstankar som skulle kulminera i något slags övermys som sällan blev särskilt mysigt. Jag vet inte riktigt vad som hände sen, men julen blev okej igen. Och för varje år har den blivit så pass mycket bättre att jag 2013 faktiskt längtat till juletid. Jag kanske blev vuxen och trygg nog att göra julen till min egen istället för att bry mig om hur andra tycker att den ska firas. Eller så blev det helt enkelt tråkigt att vara cynisk.
  Det är just den fria tolkningen av julen som gör att jag vill servera två helgdrinkar som smakmässigt inte har ett skvatt med julen att göra. X-mas Jones är uppkallad efter en bondbrud och skapades på en bar i New York till premiären av Casino Royale . Det andra receptet hittade i en tråd om juldrinkar på Tiki Central. Den hade inget namn utan presenterades bara med This is our family tradition... så då jag tyckte att den kort och gott kunde få fortsätta heta Family Tradition
  Så skål för julen! Och skål för fria fräscha traditioner! 

X-mas Jones

4 jordgubbar
5 cl vodka
10 cl ananasjuice
1 tsk florsocker
7-Up

Mixa alla ingredienser utom 7-Up och häll upp över isbitar i ett collinsglas. Toppa med 7-Up och garnera med mynta.

(Recept från The FNDC.)

Family Tradition

4 cl kanadensisk whisky
5 cl grapefruktjuice
1 cl grenadine

Skaka samtliga ingredienser med is och sila upp i ett kylt cocktailglas.

(Recept från Tiki Central.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...