2014-03-03

Skinny Monday Fizz

Triss i PET. En klimatsmart slump.
Det förefaller helt logiskt att dagen innan fettisdagen måste vara smalmåndagen. Om så är fallet är det idag du inte ska göra en cocktail eftersom att det inte direkt finns några viktväktardrinkar. Undertecknad ska snart iväg till jobbet och behöver inte bekymra sig över detta alls, men någon annan kanske vill ha en smalmåndagsdrink, trots allt, och då finns det sätt att maska sig igenom alla hinder. Man kan till exempel köpa en äcklig lightöl eller hälla upp några centiliter whisky över is som ju är något kalorisnålare än en blandad cocktail. Eller så gör man en drink som åtminstone låtsas vara smal och hälsosam. 
Jag har gått förbi den där Aloe Vera Drycken (sic) ett antal gånger när jag handlat och tyckt den sett intressant ut. 00-talets mest hypade hälsoplanta i mellanmålsformat, liksom. Jag har aldrig druckit ren Aloe Vera-juice så jag kan inte säga hur mycket av den smaken som verkligen består i den här drycken, men den är väldigt len och smakar mycket honung vilket gör att det inte behövs någon extra sötning i själva drinken. Dessutom neutraliserade den ginen till den grad att det bara fanns en väldigt diskret hint av enbär kvar. Lite synd, tycker jag, men ginskeptikern ser nog bara fördelar med det. Men viktigast av allt: den känns nästan nyttig.


Skinny Monday Fizz

6 cl gin
4 cl Aloe Vera Drycken
3 cl citronjuice
2 cl äggvita
4 cl Grape Tonic

Blanda alla ingredienser utom tonic i en shaker. Skaka först ca 30 sekunder utan is och sedan lika länge med is. Sila ner i ett ölglas utan is och toppa med Grape Tonic. Garnera med citronmeliss och servera med sugrör.

(Eget recept.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...