2014-03-20

Root Canal Splinter

En bieffekt av att blogga är att det hela tiden finns i bakhuvudet och tankarna inte helt frivilligt drar iväg för att kretsa kring vad man ska skriva om nästa gång. Det är dåligt när behöver vara koncentrerad, men användbart i situationer som är tråkiga eller obehagliga.
Yours truly utnyttjar för närvarande sin tandvårdsförsäkring med en serie fyllningar i överkäken och under en av behandlingarna stillades dom mest skräckslagna ögonblicken något när jag kom på att det här kan man göra en drink av. Resten är historia. Let me present The Root Canal Splinter.
Ah, Minttu. Med fräschören av en påse flourtuggummin, evigt befläckad av Ålandskryssningar, var den en självklar bas i tandvårdsdrinken. Vidare spetsar vi med lite vodka för mer styrka, mjölk för kalcium och kakaolikör för att jag inte hade fått den här idén utan karies. Den färdiga drinken är så vit som en frisk tand ska vara och den smakar precis som man väntar sig: som en After Eight. Eller som en lite rivigare Grasshopper. Inte särskilt subtilt med andra ord, men här får det vara tanken som räknas. Och det är en lika-delar-drink så att du utan att behöva tänka kan anpassa måtten till vilket kärl du än önskar dricka ur. 
Vi avslutar med några grundläggande råd för god munhygien: Använd eltandborste, tandtråd och flourskölj morgon och kväll. Rök inte, snusa inte, ät inte och drick bara ditt eget saliv. Skär gärna ner på andningen lite också. Precis allt är skadligt för tänderna. 


Root Canal Splinter

2 cl vodka
2 cl Minttu
2 cl mjölk
2 cl Crème de Cacao

Skaka samtliga ingredienser med is och sila över iskuber i ett whiskyglas.

(Eget recept.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...