2016-04-11

Drive-Thru MartiniDen där baconvodkan som jag efter mycket detektivarbete köpte i New York för nästan tre år sen börjar lida mot sitt slut. Mycket av den har av naturliga skäl gått ner i Bloody Marys eller visats upp som gimmick för gäster, men nä, jag har inte lyckats blanda något seriöst på den. Och med så här lite kvar i flaskan är det kanske dags att sänka ambitionsnivån. För blandar man egentligen något seriöst alls på något som smakar bacon?
Fridry Martini har blivit ett begrepp här hemma. Det innbär helt enkelt att vi dricker en draja innan fredagsmiddagen. Men ibland har vi slut på gin, ibland på vermouth och ibland båda två, och ofta blir vår Fridry Martini varken särskilt dry eller ens en Martini. Drive-Thru Martini uppkom vid ett sånt tillfälle. Och ja, då vi hade slut på oliver också.
Sen var det det här med seriöst... Här är en innan-maten-drink som lika gärna kunde vara förrätten. Den smakar bacon, chili, salt och peppar - och om det är bra eller dåligt blir inte så viktigt längre. Det upplevelsen och samtalsämnet som betyder något.


Drive-Thru Martini

5 cl Bakon Vodka
1 cl De Kuyper Spicy Chili
1 stänk Bitter Tears Ms. Piggy Bitters
en cornichon

Rör vodka, likör och bitters med is och sila upp i ett kylt martiniglas. Sänk ner en cornichon i drinken.

(Eget recept.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...