2017-02-11

Ice PrincessI september 2015 satt vi i solnedgången på Malta och skrattade åt den bisarra och helt omöjliga tanken om Donald Trump som USA:s president. Under den semestern bodde vi även granne med en rysk minimarket där jag bara var tvungen att köpa en sibirisk vodka i cool flaska.
Jag har faktiskt läst ryska för nybörjare som kvällskurs, men det var tio år sedan och det kyrilliska alfabetet är inget jag minns längre. Det var bara en en minimal textrad på tyska som hintade om att det inte var en helt vanlig vodka. Zedernnuss?
Produkten heter Kedrowiza och tillverkaren hade åtminstone hösten 2015 en hemsida på engelska. Vodkan är smaksatt med extrakt av cedernötter som tydligen är en sibirisk grej. Den har en lite träig smak (på ett positivt sätt) och en viss syra, men om man ska blanda något annan än en vodkatini så får man vara jätteförsiktig för inte överskugga dom här egenskaperna.
Små enkla förändringar i Ice Princess, alltså, toppat med en liten skvätt utskälld mintlikör för extra kylig smak. För den sibiriska tundran är kall. Den här årstiden är kall (eller den ska i alla fall vara det). Och det här är en kall drink.


Ice Princess

5 cl Kedrowiza
1 cl citronjuice
1 cl sockerlag
1 tsk orgeat
1 tsk crème de menthe

Skaka med is och dubbelsila ner i ett kylt cocktailglas. Garnera med citronskal.

(Eget recept.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...