2017-01-31

Black FlipAloha 2017! Eller nåt sånt. Året är ju inte särskilt nytt längre, men känner alltid ett visst behov av att pausa bloggen en stund efter storhelgerna i december. 
Låt oss ändå avsluta januari med något fylligt. Egentligen för fylligt. Flips är inte min favoritfamilj bland cocktails. Ett fint äggviteskum på en sour? Javisst! Och spar gulan till en eggnog, tack! Men när ett HELT ägg åker ner i drinken blir det lite väl matigt för mig. 
Men eftersom att jag älskar Cruzan Black Strap så var jag tvungen att ge Black Flip från The PTD Cocktail Book en ärlig chans. Och jo, jag kan köpa det här. Smakerna är mörka och sträva och passar årstiden bra. Magkänslan är dock fortfarande lite för tung för mig och om jag vill dricka mig mätt mixar jag hellre fruktsmoothie.
En riktigt mörk rom och ett riktigt mörkt öl är däremot en succé tillsammans. Det är något jag gärna experimenterar med i år. Men ägget... Det äter jag till frukost istället. Hårdkokt.


Black Flip

6 cl chokladstout
4½ cl Cruzan Black Strap
1½ cl råsockerlag
1 ägg
muskotnöt

Blanda ingredienserna i en shaker och rör kolsyran ur ölen. Skaka upp ett skum utan is. Fyll med is och skaka igen. Sila ner i ett fizzglas (¿que?) och riv muskotnöt över.

(Recept från The PDT Cocktail Book, Jim Meehan, 2011.) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...