2017-02-14

Black Widow's Kiss



14:e februari och enda dagen på året som det där lilla lila plasthjärtat hamnar ovanpå en drink. Det har liksom blivit tradition och ett spänningsmoment att se om den fortfarande går att hitta under ett berg av drinkpinnar och sugrör (det är ungefär den ordningen jag har i mina lådor).
Det blir en bubblig historia även i år. Det känns rätt på Alla hjärtans dag. Black Widow's Kiss är en French 75 med nordafrikanska vibbar, Ingefära och rosenblad ligger i täten förstärkta av The Bitter Ends marockanska bitters.
Tysktillverkade Six Ravens är den enda gin tillåten här. En annan gin gör helt enkelt en annan drink. Det är just det där ingefärsdrivet som Six Ravens har vi vill åt här. Dessutom har den en snygg etikett som värmer ett gammalt gothhjärta. 
Receptet kan med fördel multipliceras med två och delas med din Valentine. Eller din kompis, mamma eller granne. Ja, vem som helst egentligen.

Black Widow's Kiss

4 cl Six Ravens London Dry Gin
3 cl Combier Crème de Rose
2 cl citronjuice
6 droppar Bitter End Moroccan Bitters
6 cl prosecco

Skaka allt utom Prosecco med is och dubbelsila ner i ett champagnelas. Fyll upp med prosecco. Garnera med citronskal och ett marschinokörsbär.

(Eget recept.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...