2015-10-18

Cherry Blossom PunchEfter Cobra's Fang letade jag efter fler recept som med fassionola och vände mig motvilligt till Don the Beachcomber's Little Hawaiian Tropical Drink Book (med betoning på little) som delvis skrivits av Donns änka Phoebe Beach. Det låter lockande autentisk, men så mycket inspiration får man inte ut av den här pinsamma pamfletten. Dom små sidorna är fulla av slushiga poolbardrinkar som sällan bär spår av Donn Beachs robusta blandningar. Boken vimlar också av felstavningar och instruktioner som är helt out of whack. Min personliga favorit är drinken med typ en och en halv deciliter 7Up som du blandar i en elektrisk mixer OCH SKAKAR DEN. Antingen höll mästaren recepten hemliga även för sin familj eller så testkörde dom två författarna alla inkluderade drinkar och boken är bara svaret på frågan Vad hände egentligen i natt? Så illa är det.
Det finns exakt två drinkar häri som jag varit villig att prova: Ovan nämnda Cobra's Fang och Cherry Blossom Punch. Cherry Blossom Punch är en klarröd och körsbärsbetonad longdrink som smakar ljuvligt, men inte Beachcomber. Och här kommer en tvist: Slå upp sidan 105 i Jeff Berry's Sippin' Safari och studera menyn från 60-talets Aku-Aku Restaurant så finns där en Cherry Blossom med nästan identiska beskrivningar av drinken själv och körsbärsblom vid Fujis sluttningar som dom vi finner i Hawaiian Tropical Drink Book. Se där.
Den lilla hawaiianska drinkboken är bara ett mysterium för mig, men Cherry Blossom Punch, var den än kommer ifrån, är  trots allt en godbit. Det fina är att den lyckas få ett djup samtidigt som den är helt okomplicerad. Sen var det dessa märkliga beskrivningar. Receptet avslutas med 2 dashes each Angostura bitters - foam. Citat slut. Vilket skum vågar jag inte ens fundera över, men när det gäller aromatiska bitters är dom inte oumbärliga i en sån här cocktail och två stänk är för mycket - ett räcker fint bara för att just Angostura följer upp körsbärssmaken snyggt. Ett litet drinkparaply är däremot livsnödvändigt.


Cherry Blossom Punch

6 cl vit kubansk rom
2 cl limejuice
1 cl fassionola
1 cl Hawaiian Punch
1 cl grenadine
1 stänk Angostura Bitters

Skaka med krossad is och häll upp osilat i ett squallglas. Garnera med ett pappersparasoll.

(Recept från Don the Beachcomber's Little Hawaiian Tropical Drink Book, Phoebe Beach & Arnold Bitner, 2004.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...