2015-02-14

Between the SheetsAlla hjärtans dag är över oss och jag bryr mig inte så mycket. Har aldrig gjort. Men å andra sidan: Om det finns en ursäkt att göra en drink så gör jag en drink.
Med sitt "förföriska" namn kan man tro att Between the Sheets hör hemma i det lyxsexiga 80-talet, men drinken är en klassiker sprungen ur förbudstiden och smakar därefter - elegant, rent och dekadent.
Förenklat handlar den om en Sidecar med en shot rom och drinken kan även kallas Maiden's Prayer om man känner sig pryd. Men det är under sitt sanna namn och med sin sin höga alkoholhalt som den här otippade rom-och-konjak-kombon påminner om att den amerikanska moralen inte var på topp under 20-talet.
Between the Sheets är en utomordentligt trevlig smuttdrink, men den är också en lurifax. Den relativt stora mängden Cointreau sätter en härligt söt apelsintouch och gör drinken så silkeslen att man lätt glömmer hur stark den egentligen är. Detta är ett särdrag hos förbudstidsdrinkar - man skulle få mycket effekt för dom dyra pengar man tvingades punga fram med för att få något att dricka. Ha den historien i bakhuvudet så du inte totalförstör din Alla hjärtans dagkväll.
Måtten av citronjuice i drinken varierar beroende på var man läser receptet. En centiliter mot tre av varje är i alla fall en proportion som passar mig. 


Between the Sheets

3 cl konjak
3 cl vit rom
3 cl Cointreau
1 cl citronjuice

Skaka med is och sila upp i ett kylt martiniglas. Garnera med citronskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...