2014-10-28

Corsair Cocktail


När en cocktail ska göras från grunden är det lätt att måla in sig i ett geografiskt hörn. Dels för att det är en kul lek med klyschor, men det är också framgångsrikt sätt att få en drink att kännas logisk. 
Därför borde Corsair Cocktail vara ett totalt kaos. Här finns rom från Guyana, en amaro från Italien och rabarber från någon svensk rabatt. Zucca (en till souvenir från Sardinien) är förresten gjord på just rabarber, men kinesiska sådana, och rommen är speciellt blandad för att passa skotska (!) smaklökar. Och vi toppar denna röra med lite left-overs från förra inläggets tikidrink.
Men alltså, vilken drink... Vilken helhet. Vilken upplevelse. Jag hävdar blygsamt att det är en av dom bästa cocktails som skapats i det här köket. Och det, mer eller mindre, helt freestyle. 
Zucca påminner om Punt e Mes. Den är mörk och rökig med mycket bitterhet och matchar den brända och annars lite trista karaktären hos budgetrommen O.V.D. (Old Vatted Demerara). Frisk citrus, sötsyrlig rabarber och varma kryddor bubblar under den hårda ytan. Överlag lutar vi åt det bittra hållet igen, men det märks främst i eftersmaken och är viktigt som krona på verket. 
Efter den här drinken finns det inga rabarber kvar i frysen, så det lär inte bli några fler Corsair Cocktail förrän i vår. Och det är faktiskt för jävligt.


Corsair Cocktail

4 cl O.V.D.
4 cl Zucca
2 cl citronjuice
2 cl rabarbersyrup
1 cl apelsinjuice
1 cl Donn's Spices #2

Skaka allt med is och dubbelsila ner i ett kylt cocktailglas. Garnera med citronskal.

(Eget recept.)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...