2014-10-12

Bermuda Triangle Buck


Vi inleder det här inlägget med att ursäkta för två saker: Det allmänt tröga flödet på Kitchen Shamanism och ökningen av höga och kolsyrade drinkar. Det har sin enkla förklaring i att vi fortfarande inte kunnat flytta hem igen efter röret som sprang läck i badrummet. Det är inte så att vi på något vis har det dåligt på vår tillfälliga adress, men det är inte mitt kök, inte mina glas och inte min is. Syrups och infusioner får vänta tills vi kommer hem, och när det är dags för en drink blir det något som kräver få förberedelser. Eller inga alls.
Bermuda Triangle Buck är en sån drink. Nu är den inte en buck i ordets rätta bemärkelse, men det var liksom vad som lät käckast. Den här drinken handlar bara om plommon och root beer i kombination. Tonerna i Bermudas nationalrom Gosling's Black Seal påminner redan om just root beer och bidrar mest med styrka i kompotten istället för att sticka ut. Så även utan alkohol är detta säkert en förträfflig mocktail.
Välj ett stort och mycket moget plommon för det ska lysa igenom och du får en snabb romdrink som placerar sig någonstans mellan klassiska groggar som Cuba Libre och Dark 'n Stormy, men med en överraskande fruktig karaktär. 


Bermuda Triangle Buck

1 stort urkärnat plommon
6 cl Gosling's Black Seal
2 cl limejuice
2 cl sockerlag
2 stänk grapefruit bitters
6 cl root beer

Muddla plommonet... nej, gör total slarvsylta av plommonet i en shaker. Fyll på med rom, limejuice, sockerlag och bitters. Skaka med is och dubbelsila över iskuber i ett collinsglas. Toppa med root beer och rör om hastigt. Garnera med mynta.

(Eget recept.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...