2014-01-10

Moodboard: Jävla januari

Januari är jävlig. Oftast är det jävligt för att det är ett mörk och iskallt snökaos, men i år är januari en extra jävlig månad på grund av bristen på just snökaos och istället drönar man sig genom vardagen i en evigt dyngsur gråskala. 
Det som toppar januaris jävlighet är att det är månaden då vi är feta, bakfulla och fattiga efter helgerna som varit. Med betoning på fattig. För när du när du handlade dom sista julklapparna (cirka alla) den 23:e december, klickade hem lite prylar från Elgigantens mellandagsrea och ville lyxa till det lite till nyårsafton har januari bara hunnit bli några timmar gammalt när du upptäcker att du redan bränt tre fjärdedelar av månadslönen. Läget är desperat och du drar i alla nödbromsar du kan hitta. 
Det finns helt klart billigare hobbys än att blanda drinkar. Så vad gör då en törstig under jävla januaris miserabla förutsättningar? Här följer tips på två jävliga drinkar helt utan krusiduller och med priset nedbrutet till centiliternivå för att kunna pressas in någonstans i budgeten.Cuba Libre AKA romåkåla

4 cl Barracuda Rum Silver (12 kr)
ca 16 cl tveksam Cola (3 kr)
en lime (4 kr)

Dela limen i mindre bitar. Varva lime och iskuber i ett highballglas. Häll i rom och fyll upp med Cola.

(Summa: 19 kr)Kaffe med sprit i

en kopp svart bryggkaffe (1 kr)
4 cl Lauder's (14 kr)

Häll upp kaffet. Skvätt i whiskyn direkt ur flaskan.

(Summa: 15 kr)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...