2015-07-12

Arawak CocktailTema: Nödlösningar.
Enligt receptet på Gary Regans bourbon-forward Arawak Cocktail (från Beachbum Berry Remixed) ska den blandas på tamarindjuice och det påpekas det att tamarindjuice är lite omöjligt att komma över om man råkar bo utanför det tropiska bältet. Som substitut föreslås Focos tamarindnektar.
När man väljer nektar framför juice får man alltid mer socker och mindre frukt. Att ersätta ¼ oz juice med ¼ oz tamarindnektar gav alltså inte mycket fjutt i mixen. Jag ökade måttet till två centiliter och fick en intressant smak, men också en mycket sötare drink än tänkt. Enkel matematik.
På det tredje försöket cyklade jag tillbaka till thaishoppen där jag hittade nektarn och köpte en burk tamarindpasta avsedd för matlagning. Det såg inte fräscht ut att vända ner en halv matsked i shakern, men visst gav det mer punch i den färdiga drinken - i ungefär fem minuter innan hela sörjan började separera sig på ett mycket oaptitligt vis.
I slutändan blir mitt förslag; Åk på en söndagsutflykt till Trinidad & Tobago istället för Ingelsta Shopping och införskaffa lite purfärsk tamarindjuice eller - för en mer realiserbar Arawak Cocktail - kör på två centiliter nektar.


Arawak Cocktail

6 cl bourbon
2 cl tamarindnektar
1½ cl torr vermouth
½ msk ananasjuice
1 stänk Angostura Bitters

Skaka med is och sila upp i ett kylt cocktailglas. Garnera med ananas.

(Recept från Beachbum Berry Remixed, Jeff Berry, 2009)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...