2015-04-26

Third BirdJag visste inte att Jungle Bird hade blivit en sleeper hit. För två år sedan hade jag aldrig hört talas om drinken och nu ser jag kreativa variationer av den bitterljuva tikidrinken dyka upp lite överallt. I fallet med Third Bird kommer receptet från Amaro Montenegros Facebooksida. Campari är utbytt mot, well, Amaro Montenegro och drinken har dessutom blivit lite chokladkysst. Resultatet är verkligen smaskigt.
Det är egentligen dumt att hålla på och jämföra Campari med Amaro Montenegro. Det är ju så olika drycker. Men om vi bara diskuterar strävhet så har Amaro Montenegro en mycket vänare karaktär än sin röda syssling. Därför passar det bra att använda lite mer amaro i Third Bird än man skulle ha gjort i drinken den baserar sig på (Klassas Campari som amaro, förresten? Nä?)
Man har också haft den goda smaken att skära ner rätt så duktigt på ananasjuicen som är lite övermäktig i Jungle Bird. Så okej, med lite utbytta ingredienser, justerade mått och ett påslag kakao så är det väl lite grann en helt annan drink. MEN man känner liksom varifrån den härstammar. Kanske är Jungle Bird på väg att bilda en helt egen genre ananasdrinkar som utmanar med lite beska? Den som lever och är hyfsat nykter får se.


Third Bird

4 cl Myers's Original Dark
4 cl Amaro Montenegro
2 cl Crème de Cacao
2 cl limejuice
6 cl ananasjuice

Skaka med is och sila över krossad is i ett dubbelt rocksglass. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...