2014-11-30

Tiki Holiday Countdown: Advent Grog

Kära hypotetiska läsare, nu är den här. Startskottet för julracet 2014 har nyss smällt av och precis som förra året kommer det för varje advent att söndagsbloggas om romdrinkar med julstämning. Vilket inte är särskilt svårt med tanke på vilka smaksättningar vi vanligtvis använder med rom. Hur många gånger har jag inte försökt beskriva en tikidrink med ...smakar lite jul?
Men vi börjar lite anspråkslöst. Det är trots allt bara november i ett par timmar till. Advent Grog är egentligen inget spännande alls. Det är en grogg. Det är en varm daiquiri. Det är hot buttered rum utan smör. Men att du inte går upp i brygga av förvåning betyder inte att drinken smakar trist och det fina med den lilla hetingen är att den kan bli precis vad som helst.
Skribenten bakom receptet på Serious Eats föreslår en blandning av Gosling's och Appleton V/X som grund. En lite konstig (men helt okej) mix av två närbesläktade romsorter, men så är den inte heller något måste. Jag vill påstå sex centiliter av vilken favoritrom som helst blir bäst i din adventsgrogg. Och vill man ha mer än bara en god rom i hett sällskap kan drinken modifieras med vilka kryddor, syrups eller likörer man än önskar. 


Advent Grog

3 cl Gosling's Black Seal
3 cl Appleton Estate V/X
3 cl limejuice
1½ cl dubbelmättad råsockerlag
6 cl kokande vatten
1 kanelstång

Blanda rom, limejuice och råsockerlag i en förvärmd mugg och slå över kokande vatten. Sänk ner kanelstången i drinken.

(Recept från Serious Eats.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...