2013-10-04

Hemingway Hated Hawaii


   Ernest Hemingway var en alkoholiserad nobelpristagare som skrev en bok om en farbror och en stor fisk. Han hade många katter och sköt sig i huvudet. 
  Så kan man summera det om man vill. Men ändå, utan att ha läst Den gamle och havet, behöver vi bara höra efternamnet för att omedelbart tänka: Hemingway - det var en gubbe med snille och smak! och börja romantisera kring daiquiris och solnedgången i Key West. Hans destruktiva livsstil, dåliga lever och skjutglädje känns som bagateller.
  Hemingway är sinnebilden av författargeniet som samlar tankarna på en bar och är väldigt kinkig med vad han dricker. Och lika mycket som hans ande spökar i litteraturen har han legat till inspiration för mången svalkande drinkar. Hans egen Papa Doble är ett standardrecept i barböckerna och nya tributer fortsätter blandas över 50 år efter hans död. Så visst vill vi hålla fast vid den vackra bilden av Hemingway, även om ingen uppmanas att slå hans personliga rekord på 16 dubbla daiquiris på raken.

    Hemingway ägde ett hus i Florida och ett på Kuba. Det är välkänt att han hade en fäbless för behagliga klimat, men historien förtäljer inte om Papas förhållande till Hawaii verkligen var komplicerat. Receptet kommer från underbara Putney Farm och som jag förstått det var det deras egna regniga semestervecka som gav upphov till drinken. Hemingway Hated Hawaii är en lätt och fräsch longdrink som jag gärna blandar om till nästa sommar, men först ska jag hitta ett tydligare kokosvatten för att minimera risken att den misstas som en vanlig Gin & Tonic.
Hemingway Hated Hawaii

6 cl gin
12 cl kokosvatten
3 cl limejuice
1½ cl triple sec
2 stänk Angostura Bitter
1 droppe kryddpepparsyrup

Blanda alla ingredienser med is i shaker och skaka tills det är riktigt kallt. Sila över krossad is i ett collinsglas. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...