2016-05-24

Hawaiian
Aloha!
Ursäkta avbrottet. Glappet mellan posterna har berott lite på en suddig resa till Vilnius och lite på nya album av Death Grips och Radiohead, men mest har det berott på två dunderförkylningar som avlöste varandra med ett par nästan friska dagars mellanrum. Jag har inte varit så sugen på några drinkar över huvud taget. Men om vi backar bandet till en solig helg innan den här geggiga tiden startade...
Hawaiian. Inte Blue Hawaiian. Inte Hawaiian King. Bara Hawaiian. Som Cher. Jag hittade receptet på The WikiTenders lista över tikidrinkar och valde att testa det för att Applejack har lyst med sin frånvaro på bloggen.
Det är nog namnet och ananasjuicen som fått den att rymmas bland tikidrinkarna, för annars känns den som en ganska klassisk cocktail med förbudstidsdrag.
Som historisk referens nämns att receptet härstammar (?) från dagbladet The Modesto Bee 1936. Så mycket mer framgår inte. Det går säkert att googla fram mer information om man lyckas leta sig förbi många regnbågsfärgade långdrinkar som också heter Hawaiian-nånting.
Var den än kommer ifrån så är Hawaiian en helt okej och väldigt enkel Applejackbaserad cocktail som är väl värd en testrunda. Typ tre ananasringar av fem.


Hawaiian

6 Applejack
3 cl ananasjuice
2 cl citronjuice
1 tsk socker (efter smak)
1 cl maraschino

Skaka med is och sila upp i ett kylt cocktailglas.

(Recept från WikiTender.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...