2014-09-19

Country RoadHej! Nej. Bloggen har inte gått och dött. Men som vi alla vet blir det inte alltid som man tänkt sig. En vattenläcka och en spontanrenovering av badrummet fick oss att fly lägenheten i panik och bli inneboende hos Granny. Lägg till några detaljer såsom utlandsvistelser, en valrörelse och megaförkylning och summan blir att tiden och kraften varit knapp för att blanda drinkar.
Och vår bourbon tog slut.
När jag trodde att valet stod mellan att vänta på en beställningsvara eller sänka mig till en halvflaska Jim Beam's visar det sig att Systembolaget har en helt färsk bourbon på hyllsortimentet. John Medley's är inte bara en nyhet - den är också sjukt billig utan att tappa kvalitet. Smaken är förvånansvärt mild och en slags baklängesupplevelse. Den liksom klöser till först i eftersmaken. Detta gör att whiskeyn kanske mer lämpar sig som ensam avec mer än drinkingrediens, men en enkel old fashioned-variant klarar den gott.
Det drar mot höst och man vill ha något som smakar därefter. Apfelkorn (som inte heter Apfelkorn längre, men ändå...) utgör sötman i stället för vanligt socker i den här versionen av en klassiker. En old fashioned kanske man helst blandar direkt i glaset, men då blir Country Road så likörkompakt att man gör den en tjänst om man spär ut ingredienserna i rörglas först och låter bourbon bli huvudsmaken.
Säsongstemat följer fint upp äppeltonerna jag tycker redan finns i John Medley's bourbon. Och med en hint av vanilj och kanel... you hear where this is goin'. Men alla älskar en god äppelpaj!


Country Road

6 cl bourbon
3 cl Apfelkorn
2 stänk Angostura Bitters
1 stänk Bittercube Cherry Bark Vanilla Bitters
1 strimma citronskal
1 strimma apelsinskal
1 kanelstång.

Rör bourbon, Apfelkorn och bitters med is och sila över iskuber i ett whiskyglas. Kläm oljorna ur fruktskalen över drinken och sänk ner dom i glaset tillsammans med kanelstången. 

(Eget recept.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...